Busskort

Skriv ut

Telefontid receptionen

Telefon: 0247-801 35

E-postadress: gymnasiet@leksand.se

måndag 8.00–15.00
tisdag 8.00–15.00
onsdag 8.00–15.00
torsdag 8.00–15.00
fredag 8.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt

Elever i gymnasieskolan som är under 20 år, har minst 6 kilometer till skolan och inte är beviljade inackorderingstillägg, har rätt till elevresor med Dalatrafiks bussar.

Dalatrafik mäter avståndet till adressen där man är folkbokförd eller bor växelvis, om du är under 18 år, och bestämmer på så sätt vem som är berättigad till busskort. I vissa fall kan man istället bli beviljad resebidrag.

Första dagen på höstterminen åker nya elever gratis. Ett tillfälligt färdbevis delas ut av mentor första skoldagen. Busskorten skickas sedan ut med posten från Dalatrafik. Elever i årskurs 1 och 2 behåller sina busskort över sommaren. De laddas med en ny period till hösten. Du behöver inte ansöka om busskort i gymnasiet.

Skolkortets giltighet

Buss:
Skolkortet gäller på Dalatrafiks bussar i hela Dalarna och du får göra hur många resor du vill. Skolkortet gäller under helger och alla lovdagar under terminen förutom under jullov och sommarlov.

Tåg: 
Elever på gymnasium får åka på Tåg i Bergslagens tåg. Kortet har en tågsymbol. Observera att skolkort med tågsymbol inte gäller på tåg under skollov, på fritid eller helger.
(fredag klockan 18 till söndag klockan 24.)

Skolkortet är personligt

Du får inte låna ut ditt skolkort till någon annan. Du kan då förlora rätten till skolkort. Vid kontroll beslagtas kortet.

Borttappat eller trasigt kort

Elever på gymnasiet betalar 150 kronor för borttappat kort. Trasiga busskort ersätts med ett nytt, förutsatt att det gamla lämnas till skolexpeditionen.

 

Sidan uppdaterad: 2023-09-14