Om skolan och skoldagen

Skriv ut

Telefontid receptionen

Telefon: 0247-801 35

E-postadress: gymnasiet@leksand.se

måndag 8.00–15.00
tisdag 8.00–15.00
onsdag 8.00–15.00
torsdag 8.00–15.00
fredag 8.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag på skolan.

Huvudentrén leder rakt in på Skolgatan med sin cafeteria. Där finns också en scen som används vid högtider, för uppträdanden och i samband med att skolan får besök. I anslutning till Skolgatan finns bland annat ett välutrustat bibliotek och samlingssalen Valrossen med plats för 80 personer.

Gymnasiebibliotek

Skolrestaurangen Gästis

I gymnasiets flyglar finns undervisningslokaler av olika slag, bland annat en snickeriverkstad. I anslutning till skolan finns skolrestaurangen Gästis där eleverna äter sin lunch. 

Mat, lunch - för elever

Stor plats för idrott

Leksands gymnasium ligger i direkt anslutning till Leksands idrottsområde Lugnet med bland annat simhall, ishallar, base- och softbollplaner och ett stort antal andra idrottsanläggningar.

Skolan har nationellt godkända idrottsutbildningar, NIU, i ishockey, baseboll och softboll. Dessutom erbjuds så kallad lokal idrottsutbildning, LIU, där du har möjlighet att träna den idrott som du utövar på fritiden och som du vill satsa extra på. 

Flygbild över gymnasiet och Lugnetområdet

Samarbetar med hela världen

Leksands gymnasium har många samarbetspartners i Leksand, Sverige och världen, exempelvis Japan, Uganda, Frankrike och USA. Våra praktikplatser finns på många orter oavsett om du är lärling eller yrkeselev. Vi är övertygade om att du blir än mer förberedd för framtiden om du får möjlighet att studera i "verkligheten" under din studietid.

Anmäl frånvaro och ledighet i Vklass

Skolans kommunikation med elever och vårdnadshavare sker främst via lärplattformen Vklass. I Vklass finns bland annat närvarostatistik, omdömen och scheman. I Vklass görs också frånvaroanmälan.

Lärplattformen Vklass

Lov och ledigheter

Sidan uppdaterad: 2022-02-16