Estetiska programmet

Inriktning: Musik

Ulrika Gustafsson

Estetiska programmet upphör från och med hösten 2019. De sista eleverna lämnar programmet i samband med studenten i juni.

På estetiska programmet förbereder du dig för verksamhet inom musik och utvecklar dina färdigheter i instrument och sång. Du får individuell handledning och du spelar och sjunger mycket i grupp. Programmet ger dig en högskoleförberedande utbildning inom musik, samhällsvetenskap och humaniora.

Utvecklande på många olika sätt

När du går estetiska programmet får du utveckla alla dina sinnen. Du lär dig att uttrycka dig genom att spela instrument eller sjunga individuellt och i grupp. När du gör detta utvecklas du på många sätt.

På programmet får du möjlighet att stärka din självkänsla och lär dig att våga, oavsett om det handlar om att stå på scen eller att ha en muntlig redovisning i ett klassrum. Att tillsammans jobba med stora och små projekt och konserter under gymnasietiden ger dig också en god träning i att vara lyhörd och samarbeta i grupp.

Musikinriktningens kurser

De karakteristiska kurserna på estetiska programmets musikinriktning är ensemble (att spela tillsammans i grupp), gehörs- och musiklära (grundläggande musikteori) samt individuell undervisning i instrument/sång. Du får lära dig arrangera, skriva egen musik och delta i minst ett större musikprojekt varje läsår.

Musik i flera byggnader

På Leksands gymnasium finns replokaler och en scen för konserter. En stor del av utbildningen är förlagd till Kulturskolan som ligger intill gymnasiet. Du har även möjlighet att kombinera dina studier med att gå Kulturskolans populära musikalskola på din fritid.

Sidan uppdaterad: 2019-02-19