Gymnasial lärlingsutbildning: Vård- och omsorgsprogrammet

Skriv ut

Telefontid receptionen

Telefon: 0247-801 35

E-postadress: gymnasiet@leksand.se

måndag 8.00–15.00
tisdag 8.00–15.00
onsdag 8.00–15.00
torsdag 8.00–15.00
fredag 8.00–15.00
lördag Stängt
söndag Stängt

Programlagsledare

Louise Berglund

Telefon: 0247-804 16, 070-224 62 41

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 29, 79331 Leksand

Framtidens arbete - med människan i centrum

På Vård- och omsorgsprogrammet fokuserar vi på människan. Du lär dig om människans utveckling genom livet samt hälsa och välbefinnande. Du får lära dig om kroppens anatomi och fysiologi, samt om sjukdomar och hur de behandlas. Du får breda kunskaper inom hälso-och sjukvården, vård- och omsorg av äldre och människor med olika funktionsvariationer, psykiatri och rehabilitering. Du kommer att genomföra ditt arbetsplatsförlagda lärande i olika verksamheter inom vård och omsorg. Det bidrar till att du får goda yrkeskunskaper och utvecklar en professionell yrkesroll.

Gymnasial lärlingsutbildning

Som lärling gör du mer an halva din gymnasietid ute i yrkeslivet. Lärlingsutbildning är en annan form av gymnasiestudier och det kräver att du som lärling är målinriktad och motiverad för ditt valda yrke. De gymnasiegemensamma kurserna läser du på skolan två dagar i veckan och dina yrkeskurser gör du på din lärlingsplats tillsammans med din handledare och yrkeslärare tre dagar i veckan. Det bidrar till att du får goda yrkeskunskaper och växer in i ditt yrke. Många elever får erbjudande om anställning efter avslutade studier på sin lärlingsplats.

Förutom ditt studiebidrag är du som lärling också berättigad till ett lärlingsbidrag från CSN som kompensation för luncher och resor under dina yrkesdagar.

Lärling kan inte kombineras med NIU-ishockey, baseboll/softboll eller LIU med idrottsutövning på skoltid.

Utbildningen ger dig en yrkesexamen och grundläggande behörighet till högskola och universitet.

 

Sidan uppdaterad: 2023-09-12