Gymnasiesärskolan

Välj mellan tre olika program

Marcus Zetterlund

Bild på Marcus Zetterlund

Ulrika Gustafsson

Gymnasiesärskolan är integrerad i gymnasieskolan och undervisningen utformas individuellt efter din förmåga och i nära samarbete med introduktionsprogrammen och de nationella programmen.

Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper och erfarenheter så att du blir förberedd för ett meningsfyllt vuxenliv med arbete/sysselsättning, boende och fritid.

Välj bland tre olika program

Programmen är fyraåriga och läggs upp som lärlingsliknade utbildningar. Det innebär att du genomför en stor del av utbildningen på en eller flera arbetsplatser. Här är programmen du kan välja mellan:

Programmet för administration, handel och varuhantering

Programmet är till för dig som vill arbeta med service och kommunikation. Utbildningen ska utveckla dina färdigheter i att utföra arbetsuppgifter inom administration, handel och varuhantering. Arbetsuppgifter som kan förekomma är försäljning, logistik, kundservice och lagerarbete. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta inom handeln med olika arbetsuppgifter.

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet är till för dig som vill arbeta med service och bemötande, matlagning och bakning, med livsmedelshantering och servering med mera. Utbildningen ska utveckla dina färdigheter för att du ska kunna utföra arbetsuppgifter inom restaurang, storkök, bageri och hotell. Du får lära dig arbeta med andra och att ge god service åt kunder och gäster.

Programmet för hälsa, vård och omsorg

Programmet är till för dig som vill arbeta med människor. Utbildningen ska utveckla dina färdigheter för att utföra arbetsuppgifter inom hälsa, vård och omsorg, till exempel stöd i de äldres vardag, hushållsarbete och lokalvård. Efter avslutad utbildning kan du arbeta inom äldreomsorgen eller barnomsorgen.

Ansök via Region Dalarna

Du ansöker till gymnasiesärskolan på samma sätt som till övriga program, via elevantagningen inom Region Dalarna. På elevantagningens webbplats hittar du mer information om att söka till gymnasiesärskolan:

Läs mer om ansökan på Region Dalarnas sida

Kontakta oss om du har frågor

Välkommen att kontakta programmets kontaktpersoner:

Programansvarig: Siv Norling

Studie- och yrkesvägledare: Ulrika Gustafsson