Handels- och administrationsprogrammet

Inriktning: Handel och service

Handels- och administrationsprogrammet ger dig en bred grund. Som elev hos oss blir du attraktiv på arbetsmarknaden. Efter utbildningen kan du också läsa vidare eller starta eget företag.

De viktigaste delarna i utbildningen är entreprenörskap, företagande, handel och service samt arbetsplatsförlagt lärande. Vi varvar teori med praktiska övningar och använder coachning som arbetsmetod.

Handel och service

Servicebegreppet går som en röd tråd genom utbildningen. Som elev hos oss blir du en kunnig och trygg säljare. Vi tränar exponeringsdesign och du blir insatt i hur marknadsföring och reklam fungerar. Vi har fokus på inköp, lönsamhet och hur handeln drivs idag och i framtiden.

Entreprenörskap och företagande

I årskurs tre får du tillsammans med dina klasskamrater driva eget företag i Ung Företagsamhets regi (UF). Du får en inblick i vad entreprenörskap och ledarskap innebär och möjlighet att delta i regionala och nationella tävlingar. Vi samarbetar med organisationen Enterprise without borders och då lyfts företagandet till en internationell nivå.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Den arbetsplatsförlagda utbildningen (APL) är 16 veckor. APL ger dig möjlighet att knyta kontakter och skapa nätverk i näringslivet inför framtiden.

Yrkesexamen

Programmet ger dig en yrkesexamen och du kan söka till yrkeshögskolan för vidare studier.

Grundläggande behörighet

På handels- och administrationsprogrammet får du grundläggande behörighet till högskolan.

Sidan uppdaterad: 2019-05-06