Lokal idrottsutbildning (LIU)

Skriv ut

Kontakta kundtjänst

Telefon: 0247-80 000

E-postadress: kommun@leksand.se

Ansvarig för lokala idrottsutbildningen (LIU)

Björn Lindén

Telefon: 0247-804 77

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 29, 79331 Leksand

Kontaktperson på Leksands IF

Martin Weel Sanne

Telefon: +4799318390

E-postadress:

Leksands gymnasium

Telefon: 0247-801 35

E-postadress:

Besöksadress: Rättviksvägen 29, 793 31 Leksand

Leksands gymnasium är ett perfekt val för dig som är idrottsintresserad. Hos oss kan du fortsätta utvecklas inom din idrott. Vår lokala idrottsutbildning, LIU erbjuder dig möjlighet att kombinera din idrottssatsning med studierna på gymnasiet.

Valbara idrotter, LIU

Är du aktiv inom en idrott så kan du tillgodoräkna dig kvällsträningar som planeras tillsammans med din tränare inom din idrottsförening. En förutsättning är att din idrott är godkänd av Riksidrottsförbundet, RF.
Exempel på idrotter:  innebandy, fotboll, ridning, dans, konståkning, rodd, curling.

LIU - ishockey

I samarbete med Leksands IF har vi LIU – ishockey.  Du tränar med laget Team Leksand på skoltid, måndag och fredag morgon. Samtliga program förutom gymnasial lärlingsutbildning kan kombinernas med LIU ishockey.

LIU - ishockeydomare

I samarbete med Leksands IF har vi LIU – ishockeydomare. Regelkunskap samt fys- och isträning äger rum på skoltid, måndag och fredag morgon. Samtliga program förutom gymnasial lärlingsutbildning kan kombinernas med LIU ishockeydomare.

Kurser på LIU

Du väljer LIU som ditt individuella val och de kurser du läser heter Idrott och hälsa 1 och 2 specialisering. Kurserna är på 100 poäng vardera och det innebär att du kan ha din idrott under ett eller två år. Innehållet är följande:

  • Praktisk träning inom din idrott
  • Regler, taktik och teknik i vald idrott
  • Ledarskap för barn och ungdomar
  • Planering, genomförande och utvärdering av eget träningsprogram
  • Träningsdagbok, mål och reflektioner
  • Etik- och moralfrågor
  • Organisation och historia i vald idrott

Teoripassen, som är cirka tio tillfällen på ett läsår, är förlagda till måndag eller fredag morgon. Det innebär att din praktiska träning utgår vid dessa tillfällen.

Ansökan till LIU

Du ansöker till LIU via blankett samtidigt som du väljer program via gymnasieantagningen. Blankett finns åtkomlig när du loggar in på din ansökan.
Blanketten finns även här.

Närhet till idrottsområde

Vårt idrottsområde är vackert beläget vid Siljan. Här finns simhall, gym, sporthall, ishall, curlinghall, gymnastikhall, tennishall, padelhall, fotbollsplaner, base- och softbollplaner, motionsspår med mera.
idrottsområde2.jpg

 

Sidan uppdaterad: 2021-02-04